понеділок, 4 лютого 2013 р.

Науково-практичний семінар «Аксіологічний потенціал урочної та позаурочної діяльності вчителів фізики і математики»


31 січня 2013 року  в гімназії  відбувся науково-практичний семінар  «Аксіологічний потенціал урочної та позаурочної діяльності вчителів фізики і математики». Учасниками семінару стали представники Дарницького науково-методичного центру, науковці, голови методичних об'єднань учителів фізики та математики району.
 У вітальному слові до учасників семінару директор гімназії Л.В.Свирида окреслила напрямки інноваційної діяльності педагогічного колективу гімназії.
 
В рамках наукової частини Тєрєнтьєва Н.О., доцент кафедри теорії та
історії педагогіки Київського університету імені Бориса Грінченка,
докторант Інституту вищої освіти НАПН України, в доповіді
«Аксіологічний підхід до організації навчально-виховного процесу»
познайомила слухачів з провідними напрямками осітньо-виховного процесу
в Україні та розкрила сутність аксіологічного підходу в освіті.
  Заступник директора з навчально – виховної роботи Стеценко В.С. у доповіді «Естетичні та етичні засади професійної діяльності вчителів фізики та математики» ознайомила колег з досвідом застосування естетичного компоненту на уроках фізико-математичного циклу, а також специфікою навчально- виховного процесу гімназії з поглибленим вивченням іноземних мов.
В ході практичної частини семінару відбулась презентація досвіду вчителів гімназії:
- урок фізики за темою «Види механічної енергії: потенційна та кінетична. Закон збереження енергії» , вчитель фізики вищої категорії Хілевська А.О;
- захист проекту «Чарівний світ золотого перерізу» в рамках засідання предметно-виховного клубу «Ерудит», керівник клубу Бойко М.П., вчитель
фізики та інформатики вищої категорії, керівник проекту - Максименко З.В., учитель математики вищої категорії.
   Активну участь у  захисті проекту взяли учні 6-11-х класів під керівництвом вчителів математики  Панасюк Л. П., Стеценко В.С., Федорушко Н.М.
Вагомий внесок в організації захисту проекту надали вчитель інформатики Семенова Т.К. та вчитель образотворчого мистецтва Пірог А.Г.
   Під час проведення підсумків науково- практичного  семінару прозвучало багато схвальних відгуків щодо інтегрованого проекту та інноваційного уроку фізики. Гості особливо відмітили рівень підготовки учнів гімназії, який вони продемонстрували під час захисту проекту в різних вікових групах, глибину учнівських досліджень, рівень знання іноземних мов, що продемонстрували учасники проекту, читаючи напам’ять вірші мовою оригіналу, рівень згуртованості колективу та емоційність. Також звернули увагу на високий творчий потенціал педагогічного колективу та керівництва гімназії, побажали подальших успіхів у спільній праці.

Стеценко В.С., заступник директора  з навчально-виховної    роботи, 
відмінник освіти України

2 коментарі:

Unknown сказав...

Було цікаво працювати над проектом. Ми отримали нові знання та удосконалили старі. Всі залишилися задоволені роботою та надіємося,що аудиторії сподобався наш проект.
(Сидорчук Софія)

Unknown сказав...

Св'ято видалося на славу, було цікаво працювати з ним)