пʼятницю, 7 березня 2014 р.

Науково-практичний семінар «Реалізація компетентнісного підходу в практиці художньо-естетичної та технологічної освіти» в гімназії 267



На початку березня в гімназії №267 відбувся науково-практичний семінар для учителів образотворчого мистецтва та обслуговуючої праці району на тему «Реалізація компетентнісного підходу в практиці художньо-естетичної та технологічної освіти». Семінар присвячений найактуальнішій темі сьогодення, адже компетентність – це знання в дії.
«Головною  метою  навчально-виховного процесу є формування повновартісної, індивідуально вираженої, всебічно розвинутої компетентної особистості… Компетентність – інтегрована здатність особистості, що складається із знань, досвіду, цінностей» зазначила у своєму виступі Терентьєва Наталія Олександрівна, кандидат педагогічних наук, доцент, докторант Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук, дійсний член (академік) Міжнародної академії культури, безпеки, екології та здоров'я – МАКБЕЗ, доцент кафедри теорії та історії педагогіки Київського університету імені Бориса Грінченка. Досвідом упровадження сучасних педагогічних технологій, зокрема «Портфоліо учня», ІКТ, «Кейс-методу», проектної технології поділилися з колегами вчителі гімназії №267 Пірог Аліна Григорівна, учитель образотворчого мистецтва (вища категорія, старший учитель) та Барзиловська Ніна Володимирівна, учитель трудового навчання та технологій (вища категорія, старший учитель). Методист образотворчого мистецтва та трудового навчання  Дарницького науково-методичного центру Вікторівська Тетяна Олексіївна наголосила під час виступу, що міжпредметна інтеграція є дієвим  засобом активізації творчої діяльності педагогів та учнів.
Під час насиченого майстер-класу «Виготовлення закладок в різних творчих техніках» учасники власноруч створили креативні закладки та приєдналися до актуального проекту в рамках співпраці гімназії з Всеукраїнською ініціативою «Додай читання» під назвою «Закладка для улюбленої книги».
    Пірог Аліна Григорівна, учитель образотворчого мистецтва, старший учитель

Немає коментарів: