понеділок, 27 травня 2013 р.

Казковий гопак

18 травня о 13.00 в гімназії №267 Дарницького району міста Києва 121 учень завзято танцював «Казковий гопак». Гімназія стала Київським майданчиком Всеукраїнського флеш-мобу «Всеукраїнський гопак літературних персонажів світу» на підтримку читання, який став яскравою сторінкою у справі популяризації книги і має шанс стати рекордом країни.
Директор гімназії Людмила Василівна Свирида відзначила креативний підхід колективу, який виявився, зокрема в ініціативі проведення подібного творчого заходу, що дає підстави стверджувати про поєднання високого методичного забезпечення виховних заходів проектного характеру.  Організатором гімназійної акції стала заступник директора з науково-методичної роботи Аліна Григорівна Пірог. Їй охоче допомагали заступник директора з виховної роботи Сергій Анатолійович Дубовий та заступник з навчально-виховної роботи молодшої школи Юлія Юріївна Кричевська. В ролі хореографа-постановника учнівського танцю виступила Тетяна Іванівна Кутурженко, класний керівник 3-В класу.

Оскільки гопак – казковий, учасники цього дійства також були стилізовано вбраними за власним вибором як літературні персонажі світу. Музичний супровід танцю, звісно, був особливим: мелодія складалася з трьох фрагментів, характерних для народних танців України – гопак, коломийка, полька. Музичну композицію спеціально для цього записав Андрій Сидорчук – музикант, викладач, аранжувальник з міста Нововолинськ, а хореографічну постановку для спільного флеш-мобу підготувала хореограф Ганна Гордієнко з міста Рівне. Постановку Технічною особливістю дійства стала саме одночасна ДИСТАНЦІЙНА он-лайн участь у танці колективів та усіх охочих в містах: Київ, Здолбунів, Тернопіль та Львів. Експерт Національного Реєстру Рекордів України Олена Коваленко завітала для реєстрації рекордного флеш-мобу до Київського майданчику, гімназії №267 Дарницького району, де спостерігала за одночасним перебігом подій  в актовій залі гімназії та на майданчиках трьох  міст України в інтернеті.
Крім Києва у встановленні рекорду України взяли участь такі міста:рмаційного поля громадянам, а учасникам та організаторам - наснаги)
Уточнюються дані по всіх містах-учасниках для встановлення офіційних підсумків рекордної події, що тривала 18 травня.
Урочистість та вагу Диплому ініціатива "Додай читання" поділяє з усіма учасниками, волонтерами та співорганізаторами "Казкового гопака" у Рівному, Києві, Здолбунові і Тернополі, ККККк
1.      флешмоб «Казковий гопак» – Львів: Палац Мистецтв за підтримки Дитячого форуму;
2.      флешмоб «Казковий гопак» – Тернопіль: Центральна міська бібліотека  для дітей;
3.      флешмоб «Казковий гопак» – Здолбунів: Палац культури .
Деталі на сайті творчого обєднання «Всі мрії : http://dyvorivne.vsimrii.in.ua/kazkovij-gopak-umovi/


          Гімназія співпрацює в рамках Всеукраїнської ініціативи «Додай читання»  із засновницею авторського творчого проекту-об'єднання «Всі мрії» письменницею Євгенією Пірог. Протягом останньої декади квітня в гімназії відбувся фестиваль науки і проектів «Освітня хвиля-2013». Головною ідеєю фестивалю стала популяризація науково-дослідницької, творчої та проектної діяльності учнів та вчителів. Ключовою  подією фестивального дня початкової школи стало свято відкриття книжкової шпаківні в рамках Всеукраїнської ініціативи «Додай читання» в ході якого письменниця спілкувалась з учнями в образі казкарки Джинні, а допомагали їй друзі – Балакучий Шпак і Жар-птиця. Учні побачили «Срібну книгу», написання якої також зафіксовано в «Книзі Рекордів України» 2012 року як виконання найбільшої за розміром книги, створеної дитячим колективом. Участь гімназистів у Всеукраїнськму флеш-мобі «Казковий гопак» стала наступною сходинкою в спільному проекті. Всі учасники  танцю, а також батьки та вчителі, отримали гарний настрій та яскраві спогади.
Державний комітет телебачення і радіомовлення України відзначив Всеукраїнську ініціативу «Додай читання» Дипломом за внесок у популяризацію української книги.                                                                            Пірог А.Г. заступник директора  з науково-методичної роботи.





2 коментарі:

Анонім сказав...

Круто

Паша сказав...

Я учень 8-а класу, Генніцой Павло. Я не був на заході "Казковий гопак", але мої друзі, які були на ньому розповідали, що їм дуже сподобалось. Найбільше вони відзначили креативність створення "Казкового гопака".